Rigtig mange oplever, at en demenssygdom har betydning for sproget og dermed samtalen og den sociale kontakt med andre mennesker. Det er der flere årsager til. Dels kan selve de sproglige funktioner være ramt, men også det at koncentrere sig og huske er kompetencer, som har stor indflydelse på, om man kan gennemføre en samtale. Hvis man oplever, at andre trækker sig fra samtalen, kan det være virkelig smertefuldt.
Kommunikation har andre formål end at formidle et budskab. Nærvær og det at blive inkluderet i et fællesskab er nogen af dem. Denne undervisning vil sætte fokus på, hvordan man som pårørende fortsat kan formidle dette uden brug af mange ord. Undervisningen vil også give gode råd til, hvordan man som pårørende kan forenkle kommunikationen og bruge andre virkemidler end sproget for eksempel guidning og spejling.
Undervisningen består af en tilsendt video, som du kan se på din computer, den tager ca 15 min. Når jeg kommer på besøg, vil jeg fortælle mere, men det meste af besøget, består af dialog om, hvordan I kan ændre kommunikationen i jeres hverdag.
Til denne undervisning anbefales det at din partner, venner eller andre pårørende deltager, da det er dine pårørende, som skal ændre deres kommunikation . Samtalen vil få en personlig karakter, men der vil være fokus på hvordan I kan få nye kommunikationsvaner i hverdagen.
